Styleguide

6 plagg du måste ha i din garderob

Våren är här! Och jag blir frestad att klicka hem sommarnyheterna jag ständigt ser skrolla förbi i min feed på Instagram. men även om frestelsen till att förnya garderoben är stor, så tar jag till slut mitt förnuft till fånga och påminner mig själv om en sak: Kate Moss gick med några få, utvalda nyckelplagg genom hela 90-talet och hon klarade sig fint. Och om kvalitet framför kvantitet fungerade för Kate the Great - ja, då är det nog gott nog för mig också.

 

Jag har valt sex nyckelplagg som utgör min så kallade kapselgarderob under vår- och sommarhalvåret. Med dessa nyckelplagg blir de enkelt att mixa, matcha och bara lägga till accessoarer.  Med rätt plagg i basgarderoben blir det enkelt att klä sig!

1. Den klassiska skinnjackan

En skinnjacka passar till absolut allt och är aktuell under nästan alla säsonger. Antingen väljer du i oversize modell eller så kör du en lite tajtare i bikermodell. Använd den till vårens blommönstrade klänningar eller matcha med ett par snygga ljusa jeans. 

2. Ulltoppen som du kan ha under allt

Vädret här i Norden är, för att använda milda termer, ganska oförutsägbart. En topp i mjuk merinoull som inte kliar är en perfekt vän under vårens varierande temperaturer. Ullens temperaturreglerande egenskaper gör att materialet känns luftigt och svalt under varma dagar, samtidigt som den isolerar och håller värmen när solen försvinner eller när det blåser kalla vindar på kvällen. 

3. Ankelstrumporna du aldrig har tillräckligt många av

Vad skulle man göra utan ankelstrumpor eller sneakersstrumpor under våren? Här är det bara att fylla på med enfärgade varianter som passar till dina outfits och sneakers, och passa på att köpa flera åt gången. Mina favoriter har kommit att bli Pierre Roberts nya ankelstrumpor i ull. De har en liten gummibit på insidan av hälen, som gör att de håller sig på plats och inte glider ner i skon. Genialt! 

4. Stuprörsjeansen som sitter som en smäck

Ett par skinny jeans är som skinnjackan: ikoniska, tidlösa och oumbärliga i en stilmedveten kvinnas garderob. Jag föredrar mina i svart eller grått, då ljus denim ger mig lite för många flashbacks till tonårstiden. Eftersom jag är kort tittar jag efter varumärken som erbjuder olika benlängder. 

5. Klänningen du blomstrar i

Blommönster blir nog modebranchen aldrig trött på. I år, som alltid, florerar det av varumärken som gör sommarklänningar med vackra blommönster. Vårt grannland Danmark har en drös av varumärken som har mycket fint i den kategorin, t.ex. Ganni, Baum und Pfergarten och Stine Goya. Själv ha rjag investerat i en rosa silkesklänning från New York-designern Cynthia Rowley. Den har hängt i garderoben ett par år nu och är alltid färgklicken som jag längtar efter under höst- och vinterhalvåret! 

6. Den stickade tröjan

Alla behöver en luftig och oversized stickad tröja till sena sommarkvällar på balkongen. Jag föredrar min i en matt lila eller blekgul färg, så att stickningen ser lite lättare ut än vad den känns på. Två av dessa är allt du behöver under vår- och sommarsäsongen. 

RELATERAT: 4 plagg du aldrig ångrar att du köpte

 
Mer Stories
yogatights

3 frågor till Josefin Dahlberg om yoga

Entreprenören och influencern Josefin Dahlberg tar alla tillfällen hon kan till att inspirera andra till ett mer välmående liv. Hon är 29 år, bor i Stockholm, och utbildade sig nyligen till yogainstruktör i Indien. Genom sina plattformar når hon ut till tusentals unga kvinnor, där hon bland annat inspirerar kring yoga, hälsa, och berättar om sin egna historia och väg till nykterhet. Vi ställde några frågor till Josefin Dahlberg och hennes relation till yogan.
Läs mer
3 viktiga saker när du väljer sport-BH

3 viktiga saker när du väljer sport-BH

Osäker på vilken sport-BH du behöver? Här får du en enkel vägledning till vilken sport-BH du ska välja
Läs mer
Hitta din riktiga BH-storlek

Hitta din riktiga BH-storlek

Hitta din rätta BH-storlek! Fel BH-storlek kan ge dålig hållning, obehag och öm rygg och nacke. Så här tar du dina egna mått och räknar ut din riktiga BH-storlek.
Läs mer