Share this
Inspiration

8 frågor med Hanneli

Slutligen är vårt design samarbete med modeikonen Hanneli Mustaparta här! Få lite bättre bekantskap med kvinnan bakom kollektionen.

Varför ett samarbete med Pierre Robert?

Jag har alltid haft Pierre Robert med mig i resväskan till Modeveckorna i Paris. På vintern blir det iskallt, och man är klädd i tunna plagg från topp till tå från de stora designerna. Redaktörer har frågat mig hur jag klarar det, och om jag inte blir kall. Då har jag visat dem mina ulltröjor från Pierre Robert och sagt att «i Norge vet alla att man har ull som det innersta lagret mot kroppen, när det är som kallast». Dessutom är ju produkterna av hög kvalitet, och jag gillar att de är tillgängilga för alla oavsett var du bor.

  

 

Vad är din vision med kollektionen?

Jag ville skapa plagg som håller en varm, men som samtidigt var något du kan bära som en egen «piece».

 

Vad upplever du är de 3 största skillnaderna mellan att jobba i Oslo och New York?

I New York ska allt vara ytterst effektivt – folk drar inte hem från jobbet förrän man är färdig med allt, och du ger absolut allt hela tiden. Det är en energi som passar mig bra, och som får ut det bästa av mig. Men det är också otroligt intensivt över en längre tid, så det har varit en otroligt fin upplevelse för mig att jobba i Norge också. I Norge är vi också duktigare på att ta det lugnt och mysa, och jag tycker inte man kan gå igenom livet utan att ha det mysigt.

 

Vad är den största skillnaden på Oslo-fashion och New York-fashion?

Jag upplever att tjejer i Norge hänger med väldigt bra, och ser en enormt stor skillnad på stan efter att Instagram blev så stort. 

 

«Vi har en förmiddag i Oslo», vad borde vi hitta på?

Ta ett träningspass på The Room med Helle, och unna dig en hälsosam smoothie på Juicery efteråt. Sen skulle jag rekommendera att ta en sväng till fantastiska Gimle perfumery för att hitta en unik parfym som inga andra har – innan du cyklar bort till Løkka för en lunch på Kamai.

 

«Vi har ett dygn i New York», vad borde vi hitta på?

Börja med ett träningspass på Flywheel, och därefter en härlig brunch på EN Japanese Brasserie, innan du cyklar upp till innan du cyklar upp till Pier 40, där de har trapeze timar. Ta en lunch på Bar Pitti, inann du drar hem och vilar för att sen avnjuta en middag på Little Owl eller Blue Ribbon Sushi. Fortsätt sen kvällen på Lower East side, och passa på att spela lite biljard på den lilla barenMiss Sophies.

Vad är det bästa med färgen rosa?

Pastellrosa är en väldigt positiv färg. Man älskar den genom hela livet, men den måste också användas lite varsamt och på lite olika sätt genom livet. Vad är det som inte är bra med rosa egentligen?!


Vilket plagg från kollektionen ska du ge till din bästa vän?

Jag har många väldigt nära vänner som kommer få plagg från kollektionen, och eftersom de är så fina och fantastiska på olika sätt så blir det en bra mix av allt.

 

 

Mer Stories
invisible trosa osynlig

Därför är en trosa inte bara en trosa

Vi har gått en lång väg för att utveckla vår bästa trosa någonsin. Läs storyn bakom våra nya invisible-trosor här.
Läs mer
Tights yay or nay?

Strumpbyxor yay or nay?

När det kommer till strumpbyxor är åsikterna – och misstagen – många. Några vill ha bara ben till varje pris medan andra ser på tights som en accessoar och ett kostnadseffektivt sätt att uppgradera garderoben på. Så vad är egentligen grejen? Gör vi ett fashion faux pas när vi lägger ett par 10 denier strumpbyxor i varukorgen? Svaret är givetvis nej.
Läs mer
9 smarta packningsknep

9 smarta packningsknep

Det här borde du ha med i din packning - oavsett om du ska på storstadssemester, på solsemester eller på en snabb weekendresa!
Läs mer