Share this
Miljö

Återanvänd eller återvinn gamla underkläder, strumpor & strumpbyxor!

Vad gör du med gamla underkläder, strumpor och trasiga strumpbyxor? Kläder som faktiskt går att använda eller är utslitna hamnar ofta i det vanliga hushållsavfallet där de bränns upp, trots att de enkelt kan återanvändas eller återvinnas. Det vill vi göra något åt.

Myrorna Sverige tar emot 22 ton textil varje dag som kan återanvändas eller återvinnas och det tycker vi är fantastiskt. Det mesta kan återanvändas, men om det inte går säljs textilen till en återvinningsanläggning.

 

Så gör du:

 

  1. Gör en garderobsrensning och lägg det du vill ge till Myrorna för återanvändning eller återvinning i en påse.
  2. Knyt ihop påsen och lämna den i närnasteMyrornabutik. eller på någon av Myrornas insamlingsplatser. Det som är helt och rent kan säljas vidare, övrigt går till återvinning.
  3. När du skänker till Myrorna hjälper du till i miljöarbetet, minskar avfall och bidrar till Frälsningsarméns viktiga sociala arbete för människor som har det svårt i Svereige.

 

 

Återanvänd eller återvinn mig!

Som en av Nordens ledende underklädesföretag vet vi att varje plagg bidrar till mer textilavfall. Kläder som kan återanvändas eller återvinnas hamnar oftast i det vanliga hushållsavfallet.

Istället för att vara en del av problemet, vill vi vara med och bidra till ökad återanvändning och återvinning av textilavfall i Norden. På alla våra nya förpackningar hittar du information om vad du ska göra med plagget efter att det är färdiganvänt. Tack för ditt bidrag!

 

 

 

 

 

Mer Stories
10 sätt att återanvända gamla strumpbyxor

10 sätt att återanvända gamla strumpbyxor

Släng inte dina trasiga strumpbyxor! Det finns massor av sätt se de kan återanvändas på. Och när de inte kan återanvändas, så kan de alltid återvinnas.
Läs mer
Restriktioner för bruk av kemikalier

Restriktioner för bruk av kemikalier

I Pierre Robert har vi totalförbud mot skadliga kemikalier. För att varken du eller miljön ska utsättas för onödigt kemikaliebruk, har vi också satt stränga krav för mängden och typen av kemikalier som får användas i produktionen av våra kläder.
Läs mer
Så jobbar vi med miljön

Så jobbar vi med miljön

Det är ingen hemlighet att textilindustrin sliter med utmaningar kopplade till hållbarhet och miljö. Men alla måste ha kläder och underkläder, och vi menar att utmaningarna också skapar möjligheter. Vi tror att med kontinuerligt arbete så kan textilindustrin i framtiden se helt annorlunda jämfört med idag. På Pierre Robert har vi fortsatt många hinder att besegra när det kommer till miljön, men vi jobbar med de varje dag och är stolta över förändringarna vi har genomfört så långt.
Läs mer