Share this
Miljö

Återanvänd eller återvinn gamla underkläder, strumpor & strumpbyxor!

Vad gör du med gamla underkläder, strumpor och trasiga strumpbyxor? Kläder som faktiskt går att använda eller är utslitna hamnar ofta i det vanliga hushållsavfallet där de bränns upp, trots att de enkelt kan återanvändas eller återvinnas. Det vill vi göra något åt.

Myrorna Sverige tar emot 22 ton textil varje dag som kan återanvändas eller återvinnas och det tycker vi är fantastiskt. Det mesta kan återanvändas, men om det inte går säljs textilen till en återvinningsanläggning.

 

Så gör du:

 

  1. Gör en garderobsrensning och lägg det du vill ge till Myrorna för återanvändning eller återvinning i en påse.
  2. Knyt ihop påsen och lämna den i närnasteMyrornabutik. eller på någon av Myrornas insamlingsplatser. Det som är helt och rent kan säljas vidare, övrigt går till återvinning.
  3. När du skänker till Myrorna hjälper du till i miljöarbetet, minskar avfall och bidrar till Frälsningsarméns viktiga sociala arbete för människor som har det svårt i Svereige.

 

 

Återanvänd eller återvinn mig!

Som en av Nordens ledende underklädesföretag vet vi att varje plagg bidrar till mer textilavfall. Kläder som kan återanvändas eller återvinnas hamnar oftast i det vanliga hushållsavfallet.

Istället för att vara en del av problemet, vill vi vara med och bidra till ökad återanvändning och återvinning av textilavfall i Norden. På alla våra nya förpackningar hittar du information om vad du ska göra med plagget efter att det är färdiganvänt. Tack för ditt bidrag!

 

 

 

 

 

Mer Stories
Pierre Robert Group CSR Report 2018

Hållbarhetsrapport

Vi menar att kläder kan produceras på ett etiskt försvarbart sätt och vi jobbar hårt för att bli mer hållbara, hela tiden. Även om vi har en lång väg att gå, så är vi stolta över det vi hittills har uppnått. Vår CSR-rapport beskriver det vi har genomfört så långt, och redogör för våra ambitioner för framtiden.
Läs mer
Välj barnkläder i ull - bra för både kroppen, miljön och plånboken!

Välj barnkläder i ull - bra för både kroppen, miljön och plånboken!

Det finns ett mirakelfiber som ingen vetenskapsman har klarat att efterlikna syntetiskt helt och hållet. De unika egenskaperna med ull gör det varmt, hållbart och kan till och med hjälpa att förbättra symtomen för atopiskt eksem!
Läs mer
7 klimatförbättringar du kan göra - i bara underkläderna

7 klimatförbättringar du kan göra - i bara underkläderna

Gör något bra för världen varje dag. De här enkla miljöåtgärderna kan du göra hemma, i bara underkläderna.
Läs mer