Share this
Inspiration

Är det skillnad på billiga och dyra träningsunderkläder?

Bra träningsunderkläder är viktiga att ha både före och efter träningen. Men är priset avgörande för kvaliteten?

Bra kläder kan påverka din trivsel. För när du är bekväm är det också lättare att göra mer. Men med skor, kläder och medlemskap i gymmet kan kostnaden för att hålla formen lätt dra iväg och bli dyr. Så måste du ha dyra märken på sportkläderna, eller funkar träningskläder från billigare och mer prisvärda varumärken också?

Undvik smärtor med en riktig sport-BH

Sports-bh:n är en av de viktigaste träningskläderna för oss kvinnor. Vad är det egentligen som definierar en bra sport-BH?

-När det kommer till bekvämlighet är det viktigt att ha en sport-BH som är skön att ha på sig och som samtidigt ger bra stöd, det tror jag vi alla känner när vi tränar, säger Ina Haugen, träningsinstruktör och fysioterapeut vid Driv Träning.
-Man ska inte behöva tänka på brösten när man tränar.
Hon berättar att några av hennes patienter med stora byster kan få smärtor i ryggen och skuldrorna, och för dem är det extra viktigt att använda en topp eller Sport-BH med bra stöd. Men det är också viktigt att sport-BH:n inte blir för stram.
- Några får också smärtor i partiet kring skuldrorna om de har väldigt strama överdelar som klämmer muskulaturen på skuldrorna och sidan av överkroppen. Så, BH:n bör ha god passform.

Materialet är viktigt

En annan sak som kännetecknar bra träningsunderkläder är att de är tillverkade i ett material som andas och transporterar bort fukt och svett. Detta gäller både överdel och underdel. Kort sagt ska de vara behagliga att ha på sig. De ska för exempel inte ha sömmar och etiketter som kliar och skaver, eller bli tunga, våta och kalla när du svettas. Träning är slitsamt nog, så obekväma underkläder är det sista du ska behöva tänka på.
Men ett högre pris behöver inte betyda att träningskläderna är av bättre kvalitet.
I många tester av träningsunderkläder har sport-BH:n från billigare, mer prisvärda varumärken som du till och med kan handla i matbutiken fått lika bra betyg som träningskläder från de dyrare varumärkena. Till exempel, i detta test från klikk.no.
Haugen märker ingen skillnad på billiga eller dyra träningsunderkläder.
- Jag använder träningskläder från olika varumärken, och tycker att de dyrare inte nödvändigtvis är det bästa. Pierre Robert och andra billigare varumärken är otroligt bra på att designa sport-BH:ar.

Visste du att;
Pierre Roberts sportunderkläder har komfortgaranti? Du behöver alltså inte bekymra dig över om du kan köpa hem och prova kläderna. Du kan köpa hem dem och testa dem i godan ro (eller upp & hoppa!), och sedan få tillbaka pengarna om du inte är 100% nöjd.

Vad ska du använda under utomhusträningen?

Träningsunderkläderna behöver inte heller vara i syntetiskt, tekniskt material. Fler och fler får upp ögonen för fördelarna med att använda träningsunderkläder i ull.
- Jag har en ull-BH från Pierre Robert som är helt fantastisk, berättar Driv-treneren.
- Jag använder den när jag ska åka skidor. När man ska träna ute är ull helt fantastiskt att ha närmast kroppen - för du undviker att bli kall själv om du svettas. Den ger dessutom riktigt bra stöd. Alla kanske inte vet att det finns träningsunderkläder i ull?

Shop The Look

Snabbvy
349,00 SEK 244,30 SEK
30%
Snabbvy
229,00 SEK 160,30 SEK
30%
Snabbvy
349,00 SEK 244,30 SEK
30%

 

 

 

Mer Stories
Varför behöver du träningsunderkläder?

Varför behöver du träningsunderkläder?

Är det nödvändigt att lägga pengar på sport-BH och sport-trosor? Eller kan du egentligen använda vanliga underkläder?
Läs mer
Så håller du fötterna varma

Därför bör hela familjen använda ullstrumpor

Har du eller någon i familjen kalla fötter? Ta en titt på dina strumpor och deras materialkomposition. Om de är tillverkade av bomull bör du omedelbart byta till ullstrumpor.
Läs mer
Hanneli Mustaparta for Pierre Robert

Det här är Hanneli

Hanneli Mustaparta är tidigare norsk modell och jobbar som influencer, varumärkeskonsult och art director. Hon blev upptäckt av fotografen Per Heimly 1999, och är i dag en framstående person inom modevärlden.
Läs mer