Vår hållbarhetsstrategi

ÖVERBLIVNA PLAGG

Det vi inte behöver, kan andra ha glädje utav. På Pierre Robert Group ger vi överblivna kläder till hjälporganisationer och andra välgörande ändamål. Det gynnar både samhället och miljön.

Vi arbetar för att förse dig med säsongsriktiga färger och snitt, men med en skiftande modebild följer också ett ansvar. Vad sker med plagg i fjolårets färger – det som inte blev sålt?

På Pierre Robert vill vi bidra till en positiv samhällsutveckling, bland annat genom att hjälpa människor med begränsade resurser. Av den anledningen kastar vi aldrig överblivna plagg utan ger dem istället till behövande.

Pierre Robert ger plagg till följande hjälporganisationer och välgörande ändamål:

Røde Kors

Aktiv Barnehjelp

Gatebarna i Estland

 

Mer Stories
Kläder på kvinnors premisser

Kläder på kvinnors premisser

Kläder ska stå för kvinnlig frigörelse, inte vara en kraft som hämmar den. I en värld där jämställdhet fortfarande inte är uppnådd, menar vi att mode har potential att ha en positiv påverkan. Läs mer om hur vi tänker här.
Läs mer
Mulesingfri ull

Mulesingfri ull

I Pierre Robert Group tolererar vi inte oetiskt och inhuman behandling av djur.
Läs mer
Så jobbar vi med våra leverantörer

Så jobbar vi med våra leverantörer

Vårt mål är att tillverka kläder under etiskt korrekta förhållanden. Vi äger inte våra egna fabriker, och våra kläder tillverkas av 50 olika leverantörer utomlands. Som en del i vårt hållbarhetsarbete har vi utarbetat en mängd krav som våra leverantörer måste förhålla sig till.
Läs mer