Kapsel

Packa mjuk merinoull i resväskan

Långhelg i New York eller konferens i Berlin: ingenting slår ull på resan. Tunn, snygg ull känns bekväm mot huden och fungerar till både vardag och fest – och med ull i resväskan kan du packa ned färre plagg.
 • Ull skrynklar sig nästan inte alls och behöver sällan strykas trots att den legat nedpackad.
 • Ull är elastisk och håller formen fint även vid armbågar och knän. Perfekt för reseplagg som man ibland använder i flera dagar.
 • Ull har antibakteriella egenskaper som motverkar lukt och behöver inte tvättas så ofta. Lufta plagget efter användning så kan du använda det flera gånger under resan.
 • Ull är temperaturreglerande. Tunn ull känns behaglig även när det är varmt och fungerar värmeisolerande när det är kallt.
 • Ull transportar fukt bort från huden. På längre resor kan temperaturen variera mycket och det kan vara varmt och stressigt på väg till flygplatsen, men sedan är det kallt ombord på flygplanet. Även om du har svettats håller en ulltröja dig torr närmast huden så att du inte fryser när du slår dig ned i flygstolen.

Tips för resväskan

 • En tunn, snygg långärmad ulltröja i en neutral färg är mycket praktiskt och passar till såväl finbyxor som jeans eller kjol. Använd den som den är eller under en skjorta, blus eller tjockare tröja om det är kallt.
 • En tunn, snygg, kortärmad ulltröja är skön att ha närmast kroppen när det är kyligt och kan användas i flera dagar innan den behöver tvättas. Du kan också använda den som den är om det blir varmt.
 • En ullsjal är härlig på kalla flygresor och kyliga höstdagar och det utom är det en snygg accessoar. En tunn ullsjal passar bra både utomhus och inomhus. Välj en färg som matchar resten av plaggen i resväskan.
 • Till skillnad från andra strumpbyxor kan ulltights användas ett par gånger innan de behöver tvättas. De håller också fötterna torra och håller värmen bättre på kyliga höstkvällar. Om det blir riktigt kallt fungerar ulltights mycket bra som ett extra värmeisolerande lager under byxorna.
 • Over-knees i ull är enkla att ta av och på och kan användas över tunnare strumpbyxor när du är på väg till eller från festen.
 • Nedkasade passar over-knees perfekt till bara ben tillsammans med knähöga stövlar och klänning.
 • Ullstrumpor håller fötterna torra och varma, har god andningsförmåga och förhindrar dålig lukt – toppen på resor när fötterna ofta känns instängda och man går omkring mycket.

 

Mer Stories
Live in Loungewear

Live in Loungewear

Want to spend you days in comfort, worry about more important things than your outfit - but still look good?
Läs mer
7 tips på vad du kan sysselsätta dig med hemma

7 tips på vad du kan sysselsätta dig med hemma

Ibland kan allt bli lite överväldigande. Saker sker i världen, och då är det lätt att stressen gör sig påmind. Det är lätt att glömma att ta till vara på sig själv och sin hälsa, både den fysiska och den mentala. Här har vi samlat några self-care tips på saker som du kan göra och sysselsätta dig med hemma.
Läs mer
Comfy Tights - 5 ways, by Jenny Skavlan

Comfy Tights - 5 ways, by Jenny Skavlan

88% recycled, 100% comfy.
Läs mer