Vem tillverkar våra kläder

Quizrr: Arbetsrättigheter och kunskap

Information är makt. Pierre Robert jobbar därför med Quizrr för att öka kompetensen hos fabriksanställda om deras egna rättigheter och möjligheter, och hur de kan gå i dialog med ledningen för att tillsammans skapa en bättre arbetsplats för alla.

Alla våra leverantörer ska följa den internationella arbetsorganisationens (ILO) konventioner om arbetsrättigheter. Arbetsrätt står starkare om arbetstagarna också känner till vilka krav och plikter de har.

Quizrr är ett digitalt upplärningsprogram med spel, videos och quiz med fokus på arbetsrätt.  Programmet är skräddarsytt för att förbättra kommunikationen och samspelet mellan fabriksanställda och fabriksledningen – med fokus på vinn-vinn för alla involverade parter.

Quizrr blev etablerat i Sverige i 2013 och är tillgängligt för producenter i Bangladesh, Kina, Thailand och Mauritius.

Fram till idag har Pierre Robert genomfört Quizrr-träning hos fem leverantörer i Kina för 1500 fabriksarbetare. Under 2020 målsätter vi att ytterligare 8-10 fabriker ska genomgå programmet.

Läs mer om QuizRR

Läs om ILOs konvensjoner

Mer Stories
#IMadeYourClothes: Gårdsbesök i Sydafrika

#IMadeYourClothes: Gårdsbesök i Sydafrika

Som tillverkare av kläder anser vi oss ha ansvar för det som sker genom hela leverantörskedjan. Inte bara där kläderna tillverkas, men också där själva råvarumaterialet framställs, som till exempel ullfibern. Vi ville lära oss mer om varifrån vår ull kommer. Därför reste vi till fårfarmen Winston Farm i Sydafrika.
Läs mer
Fabriksfakta: här tillverkades kollektionen Jenny Skavlan x Pierre Robert

Fabriksfakta: här tillverkades kollektionen Jenny Skavlan x Pierre Robert

Vem har tillverkat dina kläder? Transparens är nyckeln till en mer etisk och hållbar klädindustri. Det här är fabriken där Jenny Skavlan x Pierre Robert Capsule Collection har tillverkats.
Läs mer
#IMadeYourClothes

#IMadeYourClothes

Vem har sytt dina trosor? Bakom varje liten trosa och strumpa finns det en människa som sätter stolthet i ett gott hantverk. Följ med oss bakom kulisserna och träffa några av de som syr kläder åt Pierre Robert. Det ger endast en liten inblick, men vi hoppas att det kan väcka intresse och inspirera dig att utmana oss till en större öppenhet. Vi hoppas också att vi kan påminna dig om det värde som finns i varje litet plagg. Någon har lagt tid på att sy din strumpa: älska den, stoppa den och återvinn den!
Läs mer