Vår hållbarhetsstrategi

Så här källsorterar du förpackningar från Pierre Robert

Vi uppmanar alla att återvinna! Visste du att plastkrokarna på våra pappförpackningar kan slängas i pappersåtervinningen? Krokarna separeras på återvinningscentralerna. Läs mer om hur våra förpackningar ska sorteras.

Pierre Robert Group säljer underkläder via livsmedelsbutiker, vår webshopp och sportbutiker. Vi tycker därför det är viktigt att skydda kläderna från nedsmutsning och säkerställa en hygienisk förpackning. Vi måste samtidigt visa produkterna på ett effektivt och informativt sätt. Vissa av våra plagg förpackas därför i pappförpackning och andra i plast. Pierre Robert Group har på eget initiativ blivit medlem i Repa/Gröna punkten och har alltid som mål att använda förpackningar i återvinningsbart material. Medlemmar i Repa/Gröna punkten betalar en avgift för alla sina förpackningar. Avgiften bidrar till att finansiera det nationella återvinningssystemet för plast och kartong.

På baksidan av förpackningen hittar du symboler som visar hur den ska sorteras:

 

 

Papp

Pappkartonger slängs i pappersåtervinningen. Du behöver inte ta bort plastkroken från förpackningen. Den separeras på återvinningsstationen och används till energiframställning.

 

 

 

 

Plast

Plastförpackningar, med plastkrok, sorteras som plastavfall.

 

 

 

 

 

 

 

 

Både papp og plast

För de förpackningar som består av flera material, till exempel både plast och papp (och där de utgör en stor del av förpackningen), måste de olika materialen separeras innan de sorteras.

 

Informationskort och papper

Vissa förpackningar innehåller silkespapper, kort med produktinformation och lappar med information som sitter med en plasttråd direkt i plagget. Allt av papper och kartong som finns i förpackningen kan slängas i pappersåtervinningen. Plasttrådar som papperslapparna sitter i kan slängas i plast- eller pappersåtervinningen.

 

 

Mer Stories
Kläder på kvinnors premisser

Kläder på kvinnors premisser

Kläder ska stå för kvinnlig frigörelse, inte vara en kraft som hämmar den. I en värld där jämställdhet fortfarande inte är uppnådd, menar vi att mode har potential att ha en positiv påverkan. Läs mer om hur vi tänker här.
Läs mer
Mikroplast for dummies: frågor & svar

Mikroplast for dummies: frågor & svar

Det är mycket snack om mikroplast i havet. Men vad är egentligen mikroplaster, var kommer de i från och vad kan du göra för att undvika dem?
Läs mer
ÖVERBLIVNA PLAGG

ÖVERBLIVNA PLAGG

Det vi inte behöver, kan andra ha glädje utav. På Pierre Robert Group ger vi överblivna kläder till hjälporganisationer och andra välgörande ändamål. Det gynnar både samhället och miljön.
Läs mer