Share this
Inspiration

Strumpbyxor yay or nay?

När det kommer till strumpbyxor är åsikterna – och misstagen – många. Några vill ha bara ben till varje pris medan andra ser på tights som en accessoar och ett kostnadseffektivt sätt att uppgradera garderoben på. Så vad är egentligen grejen? Gör vi ett fashion faux pas när vi lägger ett par 10 denier strumpbyxor i varukorgen? Svaret är givetvis nej.

Strumpbyxor har, som många andra plagg, gått in och ut ur modebilden genom tiden. 90-talet slog ett slag för mönstrade motiv, efter att jobbuniformen till kvinnor på 80-talet gett dem avsmak på hudfärgade varianter. Men även om tights-trenden har utvecklat sig i olika riktningar med åren så betyder det inte att användandet av strumpbyxor är fel överlag. Däremot är det lätt att välja fel strumpbyxor och därmed förstöra den finaste outfiten. Strumpbyxor bör väljas med omsorg och inte i sista sekund före kvällens fest. Följ dessa fem råden för att undvika att bli arresterad av modepolisen.

  • Tänker du ha hudfärgade strumpbyxor för en jämnare hud på benen till bröllopssäsongen? Undvik glansiga strumpbyxor. Dessa kommer skina och dra åt sig oönskad uppmärksamhet på bilder. Prova hellre matta strumpbyxor i 10 denier. Dessa supertunna strumpbyxor är nästan osynliga, men täcker ojämnheter och ger benen ett naturligt, smickrande utseende – lite som foundation.

  • Vill du piffa till din outfit med ett par statement strumpbyxor? Håll resten av outfiten, inklusive skor, neutralt och använd en strumpa med vertikalt mönster då det förlänger benen.

 

 

  •  Aldrig – vi säger det igen – aldrig använd strumpbyxor i öppna skor. Det är ingen som tycker att en synlig söm på tårna är smickrande och dina ben kommer se kortare ut. Vill du ha öppna skor så får du hoppa över strumpbyxorna

  • Svart-på-svart är en tidlös kombination som alltid kommer vara godkänd av de med god smak. Planerar du att klä dig i den lilla svarta är det mer tidsriktigt och chic att ha ett par tunna mörka strumpbyxor till än en ljusare variant i samma denier.

  • En svart strumpbyxa i 50 denier är ett säkert val till varje outfit – till och med till sommarklänningen. De täta mörka tightsen skapar en snygg kontrast till säsongens många blomstermotiv och kan snabbt förvandla en oformell sommarklänning till en klänning som passar på jobbet.

     

Mer Stories
Se vår redaktörs favorifynd från rean!

Se vår redaktörs favorifynd från rean!

Vår redaktör Elle Fure har valt ut sina rea-favoriter från årets Pierre Robert-kollektioner.
Läs mer
behöver du träningsunderkläder?

Träningsguide: Hitta en sport-BH som funkar för dig och din träning

Hur vet du egentligen vilken slags sport-BH du ska ha? Följ den här guiden för att ta reda på vilken sport-BH som passar dig och din träning.
Läs mer
ulltröja

Så stylar du höstens outfits med basplagg merinoull

Basplagg i tunn merinoull är den perfekta utgångspunkten för en bra och lättkombinerad garderob, år efter år. Ett hållbart val, helt enkelt.
Läs mer