Inspiration

3 viktiga saker när du väljer sport-BH

Osäker på vilken sport-BH du behöver? Här får du en enkel vägledning till vilken sport-BH du ska välja

Om vi bortser från skor, så är sport-BHn det viktigaste när det kommer till träningskläder för kvinnor. Brösten hålls inte upp av muskler, men hud och vävnad, som kan mista elasticitet om de inte får rätt stöd. Det är också obekvämt för många kvinnor att träna, om de inte har rätt stöd i sin sport-BH. En sport BH som inte håller måttet kan ge enorma smärtor i rygg och nacke. Därför bör du investera i en riktigt bra sport BH, oavsett storlek på brösten. Men vilken ska du välja? Här listar vi 3 saker som du bör tänka på vid val av sport-BH. 

1. Bra stöd

En tränings-BH's huvuduppgift är att ge gott stöd medan du tränar. Med stöd menas att bysten ska hållas på plats för att inte störa dig medan du tränar. Den ska sitta lite stramare än en vanlig BH, så att brösten har knappt någon eller väldigt lite plats att röra sig. Men den ska självklart inte strama så mycket att den är obehaglig, utan följsam. 

Visste du att…

…en sport-BH slits ut på samma sätt som en löparsko? Med tvätt och användning kommer elasticiteten avta över tid. Därför bör du byta ut din sport-BH 1-2 gånger om året om du använder den ofta. 

2. Fukttransporterande material

En annan sak som skiljer en tränings-BH från en vanlig BH, är materialet den är tillverkad av. Du vill inte ha en BH som blir blöt och fuktig när du svettas. Därför ska du välja en sport-BH i funktionsmaterial som andas och ger bra genomströmning av luft - och som samtidigt leder bort fukten från huden så att den känns torr och behaglig genom hela träningspasset. Titta efter om BH:n har mes (nätmönster) på insidan, det är också ett bra tecken på att den ventilerar.

3. Komfort

Komfort är alfa och omega när du ska orka göra ditt bästa. Inte minst när det gäller träning. Det är slitsamt nog att träna, så om du plågas av kliande sömmar och dålig passform på träningskläderna så blir det inte alls härligt att träna, och kanske blir det lättare att strunta i nästa träningspass. En tränings-BH ska med andra ord vara skön och bekväm att ha på sig. Här handlar det om att tillverkaren har tänkt på detaljerna i konstruktionen av sport-BHn. Den bör ha axelband som inte skaver, sömmarna ska vara platta så att de inte märks. Många klipper bort tvättlappen, men eftersom en liten ände blir kvar så kan det bli ännu värre med en vass kant som skaver och kliar. På vår sport-BH har vi valt att ta bort tvättlappen och hellre trycka instruktionernapå tyget på insidan av plagget. 

 

Mer Stories