Share this
Inspiration

Därför bör du använda BH och trosa i ull

De flesta av oss vet att vi bör ha ull närmast kroppen under vintern, men helt närmast har många trosor och BH i bomull eller syntet. Varför inte ull?

Använder du fortfarande trosor och BH i bomull under ullunderstället? Det kan hämma effekten..

De flesta av oss vet att vi bör ha ull närmast kroppen under vintern, men helt närmast har många trosor och BH i bomull eller syntet. Varför inte ull? Först och främst- glöm farmors gamla ullunderbyxor. Dagens trosor och BH i merinoull sticks inte, de är tunna och mjuka med bra elasticitet i snygga färger och bra passform.

Ull har helt unika egenskaper som gör att det är perfekt till underkläder. Det reglerar temperaturen och är värmeisolerande i kyla. Ull transporterar bort fukt från huden så att du inte känner dig svettig och börjar frysa, och det har självrenande och bakteriehämmande egenskaper som hindrar lukt och gör att du kan använda plaggen många gånger mellan varje tvätt.

För att dra nytta av ullunderkläder måste det användas direkt mot huden. De positiva egenskaperna blir hämmade om du har ett mellanlager med BH och trosor i bomull eller syntetiska material. Om du blir svettig kommer bomullen att dra till sig fuktighet och kännas kall och blöt mot huden.

Shop The Look

Snabbvy
229,00 SEK 137,40 SEK
40%
Snabbvy
349,00 SEK 209,40 SEK
40%
Snabbvy
229,00 SEK 137,40 SEK
40%

 

NÄR ÄR DET LÄMPLIGT ATT ANVÄNDA TROSOR OCH BH I ULL?

1. Ute i naturen på hösten/våren.

2. I snön, speciellt om du växlar mellan att vara aktiv och stillasittande i snön, som i exempelvis kälkåkning.

3. I skidbacken; det är ett känt fenomen att man blir svettig på vägen ner, och fryser på vägen upp. Ullunderkläder håller dig torr och isolerar mot kalla stolliftar.

4. Till vardags! Ull känns behaglig i de flesta situationerna, och Pierre Roberts ullunderkläder är tillräckligt fina att användas under vardagsoutfiten.

PS- en BH i ull är extra fin till gravida och ammande! Ull är mjukt och kan motverka infektioner.

Mer Stories
invisible trosa osynlig

Därför är en trosa inte bara en trosa

Vi har gått en lång väg för att utveckla vår bästa trosa någonsin. Läs storyn bakom våra nya invisible-trosor här.
Läs mer
Tights yay or nay?

Strumpbyxor yay or nay?

När det kommer till strumpbyxor är åsikterna – och misstagen – många. Några vill ha bara ben till varje pris medan andra ser på tights som en accessoar och ett kostnadseffektivt sätt att uppgradera garderoben på. Så vad är egentligen grejen? Gör vi ett fashion faux pas när vi lägger ett par 10 denier strumpbyxor i varukorgen? Svaret är givetvis nej.
Läs mer
9 smarta packningsknep

9 smarta packningsknep

Det här borde du ha med i din packning - oavsett om du ska på storstadssemester, på solsemester eller på en snabb weekendresa!
Läs mer