Share this
Inspiration

Därför bör du använda BH och trosa i ull

De flesta av oss vet att vi bör ha ull närmast kroppen under vintern, men helt närmast har många trosor och BH i bomull eller syntet. Varför inte ull?

Använder du fortfarande trosor och BH i bomull under ullunderstället? Det kan hämma effekten..

De flesta av oss vet att vi bör ha ull närmast kroppen under vintern, men helt närmast har många trosor och BH i bomull eller syntet. Varför inte ull? Först och främst- glöm farmors gamla ullunderbyxor. Dagens trosor och BH i merinoull sticks inte, de är tunna och mjuka med bra elasticitet i snygga färger och bra passform.

Ull har helt unika egenskaper som gör att det är perfekt till underkläder. Det reglerar temperaturen och är värmeisolerande i kyla. Ull transporterar bort fukt från huden så att du inte känner dig svettig och börjar frysa, och det har självrenande och bakteriehämmande egenskaper som hindrar lukt och gör att du kan använda plaggen många gånger mellan varje tvätt.

För att dra nytta av ullunderkläder måste det användas direkt mot huden. De positiva egenskaperna blir hämmade om du har ett mellanlager med BH och trosor i bomull eller syntetiska material. Om du blir svettig kommer bomullen att dra till sig fuktighet och kännas kall och blöt mot huden.

 

NÄR ÄR DET LÄMPLIGT ATT ANVÄNDA TROSOR OCH BH I ULL?

1. Ute i naturen på hösten/våren.

2. I snön, speciellt om du växlar mellan att vara aktiv och stillasittande i snön, som i exempelvis kälkåkning.

3. I skidbacken; det är ett känt fenomen att man blir svettig på vägen ner, och fryser på vägen upp. Ullunderkläder håller dig torr och isolerar mot kalla stolliftar.

4. Till vardags! Ull känns behaglig i de flesta situationerna, och Pierre Roberts ullunderkläder är tillräckligt fina att användas under vardagsoutfiten.

PS- en BH i ull är extra fin till gravida och ammande! Ull är mjukt och kan motverka infektioner.

Mer Stories
Så håller du fötterna varma

Därför bör hela familjen använda ullstrumpor

Har du eller någon i familjen kalla fötter? Ta en titt på dina strumpor och deras materialkomposition. Om de är tillverkade av bomull bör du omedelbart byta till ullstrumpor.
Läs mer
Hanneli Mustaparta for Pierre Robert

Det här är Hanneli

Hanneli Mustaparta är tidigare norsk modell och jobbar som influencer, varumärkeskonsult och art director. Hon blev upptäckt av fotografen Per Heimly 1999, och är i dag en framstående person inom modevärlden.
Läs mer
Våra favoriter

Våra favoriter

Våra kollegor har valt ut sina favoriter från årets Pierre Robert-kollektioner.
Läs mer