Material

Top Storie
återvunnen trosa

Vad är återvunnen polyester och polyamid?

Och varför är återvunnen polyester bättre? När vi tillverkar nya plagg genom att återvinna material som redan finns kräver det mindre energi, vatten och kemikalier än om vi skulle tillverka samma produkter av nya råvaror. När vi återvinner gör vi också nytta av avfall till något som kan bli användbart igen.
Läs mer
Vad är ekologisk bomull?

Vad är ekologisk bomull?

Det kryllar av kläder märkt med "ekologisk bomull". Men vad betyder det egentligen? Vad är egentligen skillnaden på ekologisk och konventionell bomull, vad är GOTS – och, vad har det för betydelse?
Läs mer
Mer Stories
Det här är Svanenmärkt ull

Det här är Svanenmärkt ull

Över 90% av våra ullplagg är Svanenmärkt: Nordens officiella och mest kända miljömärke. Det ger en tydlig signal om att plaggen är gjorda under anständiga förhållanden, med hänsyn till människor, djur och miljö.
Läs mer
Mer Stories
ull

Vad är merinoull?

Merinoull är ett av våra finaste naturmaterial, med helt unika egenskaper som gör det till textilens superhjälte. Läs varför merinoullsplagg förtjänar en permanent plats i garderoben.
Läs mer
Vad är Tencel™ Lyocell?

Vad är Tencel™ Lyocell?

Tencel™ Lyocell är en av våra mest miljövänliga textilier. Det kommer direkt från naturen och utvinns av FSC-certifierad* cellulosa från hållbart skogsbruk. Tencel™ Lyocell delar många av ullens positiva egenskaper, och kläder i Tencel™ Lyocell är mjuka, hållbara, behåller sin passform och transporterar bort fukt från huden.
Läs mer
Grey wool yarn to be made into Pierre Robert Wool Collection garments.

SNABBFAKTA OM ULL

Ull har egenskaper som passar perfekt för vårt växlande klimat. Här har vi samlat användbar fakta om ull för den som är nyfiken på att veta mer.
Läs mer