Vår hållbarhetsstrategi

Mulesingfri ull

I Pierre Robert Group tolererar vi inte oetiskt och inhuman behandling av djur.

Det är Pierre Robert Groups (PRG) etiska riktlinjer som ligger till grund för våra krav på djurskydd. Dessa omfattar djurhållning, djurtransport, säkerhet, hållbarhet och allmän välfärd.

På Pierre Robert Group tar vi starkt avstånd från mulesing, ett smärtfyllt ingrepp som ska förhindra att parasiter sätter sig i huden på merinofår. Metoden används i Australien. Vi köper endast certifierad mulesingfri merinoull, och huvudsakligen från Sydafrika som inte praktiserar mulesing.

Hösten 2014 startade vi med ursprungsmärkning på alla våra plagg. Märkningen visar dig i vilket land plagget blev producerat. Ullplagg märks också med ursprungsland för ullen, och att ullen är mulesingfri.

 

 

Mer Stories
Kläder på kvinnors premisser

Kläder på kvinnors premisser

Kläder ska stå för kvinnlig frigörelse, inte vara en kraft som hämmar den. I en värld där jämställdhet fortfarande inte är uppnådd, menar vi att mode har potential att ha en positiv påverkan. Läs mer om hur vi tänker här.
Läs mer
Fabriksfakta: här tillverkades kollektionen Jenny Skavlan x Pierre Robert

Fabriksfakta: här tillverkades kollektionen Jenny Skavlan x Pierre Robert

Vem har tillverkat dina kläder? Transparens är nyckeln till en mer etisk och hållbar klädindustri. Det här är fabriken där Jenny Skavlan x Pierre Robert Capsule Collection har tillverkats.
Läs mer
ÖVERBLIVNA PLAGG

ÖVERBLIVNA PLAGG

Det vi inte behöver, kan andra ha glädje utav. På Pierre Robert Group ger vi överblivna kläder till hjälporganisationer och andra välgörande ändamål. Det gynnar både samhället och miljön.
Läs mer